Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τα ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ γράφουν για τους "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ"

Συνεχίστηκαν για τρίτη διαδοχική ημέρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων πολιτών» στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες κεντρικών πόλεων. Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης. Τα ανά την Ελλάδα, ογκώδη συλλαλητήρια συγκέντρωσαν για τρίτη ημέρα την προσοχή των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης...


Το Reuters, με τίτλο: «Αγανακτισμένοι, ημέρα τρίτη», γράφει για τους Έλληνες πολίτες που «γέμισαν πάλι τις πλατείες για να δείξουν την αντίθεσή τους στα αυστηρά κυβερνητικά μέτρα».
Το BBC γράφει για χιλιάδες διαδηλωτές σημειώνοντας ότι «οι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων γέμισαν ξανά με “αγανακτισμένους” οι οποίοι συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν πάρει ως παράδειγμα τις αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία και οργανώθηκαν μέσω Facebook και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης».
Το Bloomberg τονίζει πως υπήρχε μεγάλη παρουσία διαδηλωτών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε μεγάλες πλατείες της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. «Στην Αθήνα το πλήθος των διαδηλωτών που αυτοαποκαλείται “οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος” αψήφησαν τον βροχερό καιρό προκειμένου να διαδηλώσουν και να δείξουν στους Ισπανούς ότι “είναι εδώ” όπως αναγράφεται και σε ένα από τα πανό που κρατούν στα χέρια τους», προσθέτει.
Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του στέκεται περισσότερο στην «αποτυχία των πολιτικών ηγετών της Ελλάδας να συμφωνήσουν και να συμφιλιωθούν μπροστά στην απειλή της χρεοκοπίας», ενώ έχει πολύ μικρές αναφορές στις σημερινές διαδηλώσεις, εστιάζοντας στις πολιτικές αναλύσεις για το μέλλον της Ελλάδας μετά τη μη επίτευξη συναίνεσης.

 Παρόντες και στη βροχή σε όλη τη χώρα
Δυναμικό «παρών» έδωσαν για μια ακόμη ημέρα οι κάτοικοι της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τα 1500 άτομα.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, όπου παρά τη βροχή, κυρίως νέοι, σαφώς λιγότεροι από τα προηγούμενα βράδια, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.
Υποτονική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην Κόρινθο, που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια της πόλης.
Ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται από την Τετάρτη σε κεντρικά σημεία πόλεων ανά την Ελλάδα, διαδηλώνοντας στα πρότυπα του ισπανικού κινήματος των «Los Indignados» με ειρηνικό τρόπο.
Ερωτηθείς για το κίνημα των «αγανακτισμένων» μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για ευχάριστες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «ο λαός δεν είναι σε ύπνωση», αλλά «απειλεί να πνίξει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα». 

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα