Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"ΟΧΙ" στις αποκρατικοποιήσεις με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μπαράζ καταλήψεων σε λιμάνια, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στις ιδιωτικοποίησεις των ΔΕΚΟ, στο πλαίσιο των μέτρων που επιβάλλει η τρόϊκα. Οι εργαζομενοι συνεχίζουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων, πραγματοποίησαν το πρωί υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Ο ΟΜΥΛΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει "ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια".
Οι υπάλληλοι των λιμανιών τη Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Τρίτη έχουν εξαγγείλει νέες στάσεις εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Επίσης στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Χθες συνεδρίασαν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, "χωρίς να έχουν αυταπάτες για τα τελικά σχέδια της κυβέρνησης και τις προθέσεις της για το μέλλον των λιμανιών".

ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Σε κατάληψη της εισόδου του μεγάρου του ΟΤΕ έχουν προχωρήσει από το πρωί συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΤΕ, που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο.
Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές και άλλοι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν καταλάβει την είσοδο που οδηγεί στο μέγαρο, ενώ κατά διαστήματα κόβουν και την κίνηση στη λεωφόρο Κηφισίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο του ΟΤΕ να μην μπορούν να μεταβούν στα γραφεία τους για να εργαστούν.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες η ΟΜΕ-ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 24ωρες απεργίες.

ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Επίσης υπό κατάληψη βρίσκονται για τρίτη μέρα τα γραφεία διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα