Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ στην Άνω Πόλη για Κατασκευή Πάρκινγκ

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή παρκινγκ 180 θέσεων σε δημοτικό οικόπεδο, έγινε στις παρυφές της Άνω Πόλης, με την κατεδάφιση τριών ρυμοτομούμενων κτισμάτων, επί της οδού Ολυμπιάδος 59. Οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, παρουσία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη.

Το δημοτικό οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος κατασκευής σταθμού αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση κατεδάφισης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων», ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και έχει εκδοθεί από την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικινδύνων ετοιμόρροπων οικοδομών.

Η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου από τα μπάζα σε βάθος χρόνου μιας εβδομάδας και στη συνέχεια η9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα προχωρήσει στη διενέργεια αρχαιολογικών διερευνητικών τόμων στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου.

Σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης δήλωσε:

«Υλοποιούμε σήμερα μια απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2004! Επτά χρόνια μετά, με ρυθμούς χελώνας, προχώρησε η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση για την οποία ομόφωνα είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα δείγμα της νοσηρότητας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται. Βρισκόμαστε στις παρυφές της Άνω Πόλης, μια περιοχή που έχει σοβαρότατο πρόβλημα από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, όπου θα έπρεπε κατά απόλυτη προτεραιότητα να δρομολογηθεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Ωστόσο, ενώ είχαν καταβληθεί τα χρήματα των αποζημιώσεων από το 2009, κανείς δεν φρόντισε να απομακρύνει τα κτίσματα αυτά, που έτσι και αλλιώς έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του παρκινγκ. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα και αμέσως μετά θα ειδοποιήσουμε την αρχαιολογική υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες. Ήδη συζητούμε με το Υπουργείο Υποδομών για την εξεύρεση κονδυλίων αλλά και ιδίων πόρων για την κατασκευή του παρκινγκ 180 θέσεων».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα