Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ΦΙΛΙΚΟ κλίμα η συνάντηση ΝΤΟΡΑΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και το επιτελείο της που επισκέφτηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 το Δημαρχείο στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 76ης ΔΕΘ, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Κατά τη συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα, παρουσία του...


Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Kουράκη, συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς θέματα σχετικά με την λειτουργία, τον ρόλο και τη χωροθέτηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι «Συζητήσαμε με την κ. Μπακογιάννη, τα θέματα της πόλης που διεκδικούμε, το θέμα της Έκθεσης και για τα έργα που γίνονται σήμερα στην πόλη και που είναι δυστυχώς μόνο το Μετρό και η Νέα παραλία. Όπως διαπιστώσαμε έχουμε κοινές αντιλήψεις σε πάρα πολλά πράγματα και όποια συνεργασία προκύψει και θα προκύψει στο μέλλον πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.»

Από τη μεριά της η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε ότι «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι μετά βεβαιότητας αναβαθμισμένος, οι δε προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αύξηση της επιχειρηματικότητας, για την ΔΕΘ, οι προτάσεις του για το αύριο, για ένα διαφορετικό αύριο της πόλης της Θεσσαλονίκης, μας βρίσκουν σύμφωνους. Χρειάζεται να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν και επειδή εξαρτώνται από το κράτος στην Αθήνα και από τις κυβερνητικές αποφάσεις, χρειάζεται επίσπευση αυτών των αποφάσεων. Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιο ποσοστό ανεργίας, ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν μπορεί να περιμένει. Κάθε δυνατότητα που έχουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας σε αυτή την πόλη πρέπει να την υλοποιήσουμε και άρα δεν έχουμε χρόνο αναμονής». 

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα