Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα ΕΞΟΡΜΗΣΗ Εθελοντών στον ορμίσκο Σοφούλη


Με σημείο συνάντησης στο παρκινγκ της Express Service- τέρμα της παραλιακής οδού Κάλλας- θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά μεθαύριο (Σάββατο) 17 Σεπτεμβρίου 2011, στις 10:00, η εξόρμηση καθαριότητας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στo πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, στον ορμίσκο Σοφούλη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και εθελοντές της πόλης, με τη συνδρομή συνεργείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού κάλλους και της ιστορίας ενός σημαντικού αρχαιολογικού τόπου της Θεσσαλονίκης. Το παράκτιο περιβάλλον κατά μήκος του μετώπου έχει κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού στις 17 Μαΐου 1989, ΦΕΚ 384/25.5.89 και υπάγεται στην Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ωστόσο, ο ορμίσκος Σοφούλη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, παρά το γεγονός ότι συνδέεται άρρηκτα με τη μακρόχρονη σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα και την ύπαρξη σημαντικών λιμένων στην περιοχή, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με την εποπτεία φύλακα αρχαιοτήτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία: τηλ: 2310 530585, 2310535280.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα