ΑΟΡΙΣΤΗ και γενικόλογη η ΥΔΑΤΙΚΗ πολιτική της κυβέρνησης
Ολοένα και πληθαίνουν τα σενάρια για τον πολέμο του μέλλοντος που θα έχει ως αιτία την εξασφάλιση, όχι του πετρελαίου, αλλά του νερού... Δυστυχώς η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπίρμπίλη δεν φαίνεται, όπως μας ενημερώνουν οι άσπονδοι φίλοι της από τις Βρυξέλλες, να συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες...
ο Ευρωπαίος
Οι τοποθετήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. είναι ενδεικτικές του θεωρητικού, αόριστου και γενικόλογου τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται και ασκεί την υδατική πολιτική. Η κα Μπιρμπίλη, αντί να ασχολείται με το τι θα γίνει στον τομέα της διαχείρισης του νερού σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το 2012, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με την πρακτική εφαρμογή στη χώρα μας της ήδη υπάρχουσας Οδηγίας 2000/60, κάτι για το οποίο δεν έχει να επιδείξει καμία ουσιαστική πρόοδο τους τελευταίους 18 μήνες.
Καλές είναι οι εκθέσεις ιδεών και οι θεωρητικολογίες για τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις στον τομέα των υδατικών πόρων, αλλά θα ήταν πιο ωφέλιμο για την Ελλάδα εάν είχε να παρουσιάσει πρακτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων όπως η υπερκατανάλωση, η στρεβλή τιμολογιακή πολιτική, τα απαρχαιωμένα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, η εκτεταμένη ρύπανση, η αποτυχία εφαρμογής διαχειριστικών σχεδίων και άλλα.
Εάν το αρμόδιο υπουργείο είχε να επιδείξει έστω κάποια πρόοδο σε αυτούς τους τομείς, τότε και μεγαλύτερη αξιοπιστία θα είχαν οι παρεμβάσεις της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα είχε γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη βελτίωση της κατάστασης των πολύτιμων υδατικών πόρων μας.
Ετικέτες ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΡΟ, ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα