Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

Στον... αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης κατά την ειδική συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου, παρά την πρόσκληση που απηύθυνε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Το κακό έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση, της Τετάρτης 23 Μαρτίου όταν κυριολεκτικά κατέρρευσε το νέο σύστημα πληροφορικής του δήμου Θεσσαλονίκης, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά. Το χειρότερο είναι ότι η 31η Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα που προβλέπεται για τη ψήφιση του.

Το σύστημα κόλλησε στις δοκιμές, εξήγησε την Τετάρτη ενώπιον των δημοτικών συμβούλων ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, Αχιλλέας Μένος. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξαφνικά το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μένο το σύστημα χρειάζεται τρεις εργάσιμες ημέρες για να αποκατασταθεί, γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός θα μπορεί να παραδοθεί στους Συμβούλους στην καλύτερη των περιπτώσεων, δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, δηλαδή το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου.

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα ο κ. Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν ο χρόνος που θα απομένει στους συμβούλους για τη μελέτη του προϋπολογισμού δεν είναι επαρκής, να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί κάποια άλλη στιγμή, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Από τη μεριά του ο κ.Μένος, δέχτηκε τα εύσημα όλων των πτερύγων για το ότι η υπηρεσία θα συνέχιζε να δουλεύει όλο το εορταστικό τριήμερο για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα συστήματα του δήμου δεν κινδυνεύουν αφού το νέο σύστημα θα έμπαινε σταδιακά σε λειτουργία και για ένα διάστημα προβλεπόταν ότι θα λειτουργεί παράλληλα με το παλιό.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει και γνωμοδότηση της Επιτροπής διαβούλευσης, η οποία έχει ήδη συγκροτηθεί με απόφαση του προέδρου. Στην επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν 50 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί πρόσκληση σύγκλισης της επιτροπής.

www.psema.gr - Πηγή

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα