Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ τα αυθαίρετα από το ιστορικό κέντρο

(Απομακρύνονται όλα τα αυθαίρετα) Σε αποξήλωση και καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Βατικιώτου, προχωρούν αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 09.30, οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση η οποία δίνει το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους, από το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί παρουσία κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. (Α.Τ. Λευκού Πύργου) και της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς επίσης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ανδρέα Κουράκη και των μελών της Επιτροπής.

Η ομόφωνη απόφαση της 22ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα ισχύει ως πυξίδα για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις και γίνεται η αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το χαρακτηρισμένο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το σκεπτικό της απόφασης τεκμηριώνει σχετική έκθεση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας (23 Μαρτίου 2011). Όπως αναφέρει «η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα, (σ.σ. με την αλλοίωση των όψεων του εν λόγω καταστήματος) αλλοιώνει τα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία της διατηρητέας αγοράς Άθωνος… και βλάπτει τη φυσιογνωμία του διατηρητέου από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ κτιρίου του άξονα της οδού Αριστοτέλους και γενικότερα τη φυσιογνωμία του ευρύτερου «ιστορικού τόπου» του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα είχε σφραγιστεί και έγινε θραύση σφραγίδας από τον ιδιοκτήτη του, κατ΄ εξακολούθηση συνολικά έντεκα φορές εντός του 2011, ενώ πριν την εφαρμογή της δόθηκε, μέσω επιστολής, προθεσμία λίγων ημερών στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συμμορφωθεί.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα