Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΑΓΚΑΚΙΑ... ταχυδρόμοι της ΖΩΗΣ στην Ικτίνου

Παγκάκια-έργα τέχνης που εκπέμπουν συμβολικά το μήνυμα της Ελπίδας και της Ζωής, πρόκειται να τοποθετηθούν αύριο (Πέμπτη) 11 Αυγούστου, στις 12.00, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη.

Στη διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πεζόδρομου της Ικτίνου, μετά τη διαγράμμιση του χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναβαθμίζει την αισθητική, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και λειτουργικές ανάγκες, τοποθετώντας δύο νέα παγκάκια - έργα τέχνης.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια φιλοτεχνήθηκαν με τη συμβολή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών και μελών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε τη δωρεά του προέδρου του ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ Φαίδωνα Καλοτεράκη, για ακόμα δύο φιλοτεχνημένα παγκάκια, που αποτελούν κατασκευές εξαιρετικής αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο φιλοτεχνημένο παγκάκι παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε ειδική εκδήλωση στις 21 Ιουνίου 2011 και τοποθετήθηκε στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

Επίσης πρόκειται να επανατοποθετηθούν και τρία παγκάκια που προϋπήρχαν της διαμόρφωσης του χώρου του πεζόδρομου, τα οποία και συντηρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες διαγράμμισης πραγματοποιήθηκαν σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης που είχε λάβει πρόσφατα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων (περίοικων, καταστηματαρχών, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας και οργανώσεων πολιτών).

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα