Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ιδιοκτητών ταξί με την κυβέρνηση

(Σύγκρουση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις) Ακαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να προαναγγέλλουν ακόμα πιο σκληρή αντίδραση απέναντι στην αδιαλλαξία -όπως είπαν- του υπουργού και της κυβέρνησης.

Θ. Λυμπερόπουλος: Η κατάσταση δεν ελέγχεται
Με αφαίρεση αδειών απαντά το υπουργείο στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς τους περιφερειάρχες της χώρας ο υπουργός Γ. Ραγκούσης [Βλέπε άρθρο] .

Όπως έκανε γνωστό μετά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποφασίστηκε να γίνει 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, όπου παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι απεργοί έκλεισαν σήμερα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου, με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων.

Παράλληλα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, και απέκλεισαν την πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όσο και στο δρόμο προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα. Στην Καλαμάτα συνάδελφοί τους έκαναν δίωρη κατάληψη στην τοπική ΔΟΥ.

Την Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στο Ηράκλειο οι αυτοκινητιστές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο χώρο έξω από το αεροδρόμιο, αποκλείοντας την πρόσβαση των οχημάτων σε αυτό. Απόφασή τους, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποί τους, είναι να παραμείνουν επ' αόριστον εκεί.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ενώ όπως έλεγαν, αργότερα θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στην Εγνατία. Συνάδελφοί τους του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στην Κέρκυρα τέλος, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του λιμανιού, ενώ πρόθεσή τους ήταν να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Εντός της ημέρας η κίνηση της κυβέρνησης Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε πως δεν νοείται να γίνονται αποκλεισμοί λιμένων, αεροδρομίων και δρόμων.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα FM», προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, εντός της ημέρας, για την απεργία. «Θα προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος, χωρίς να αποκαλύψει τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία διαλόγου».

Γ.Μανώλης: Ο υπουργός του χάρους αποποιείται των ευθυνών του
Σε δηλώσεις του με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις, ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γ. Μανώλης κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ότι προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του για το αδιέξοδο και τις συνέπειες που έχει για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

«Ο κ. Ραγκούσης, χθες, ως κορυφαίος βουλευτής της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε, μαζί με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο κλείσιμο δρόμων και λιμανιών. Σήμερα, ως υπουργός του χάους, επιχειρεί να μεταφέρει αλλού τις δικές του ευθύνες για τις συνέπειες στον Τουρισμό και την Οικονομία», σημείωσε ο κ. Μανώλης και παράλληλα επεσήμανε ότι «στις περιοχές που παρατηρούνται ακραίες αντιδράσεις που πλήττουν τον Τουρισμό και δημιουργούν προβλήματα στις άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως Πάτρα και Ηράκλειο, το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρή πλειοψηφία σε ποσοστά πάνω από 60% στους ιδιοκτήτες ταξί». Αρα «καθοδηγούνται από τη ΝΔ ή έτσι γαλουχήθηκαν από τον ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της αντιπολίτευσης;», ρωτά τον κ. Ραγκούση ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ.

Όσον αφορά τη στάση των αυτοκινητιστών, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να κινούνται στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες, «αλλά να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στην ανευθυνότητα του κ. Ραγκούση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σήμερα εξάλλου ο υπουργός Μεταφορών αναμένεται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία των ταξί.

Με μηνύσεις απαντά η ΠΟΞ
Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απαντά με μηνύσεις μπροστά στη συνεχιζόμενη κατάσταση με την απεργία των ταξί. Όπως ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους συντάχθηκε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς το οποίο απεστάλη σε όλες τις Ενώσεις-μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.

«Ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι, διαμηνύοντας ότι πλέον η ΠΟΞ αδυνατεί να παρακολουθεί αμέτοχη αυτή τη συστηματική κατεδάφιση της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα