Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Την ίδια ώρα ΝΕΟ ραντεβού των "Αγανακτισμένων"

Νέο ραντεβού δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες στις έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, με αιχμή την οικονομική κρίση και τη διαφθορά. Την Τετάρτη, στο κέντρο της πρωτεύουσας το παρών έδωσαν περισσότεροι από 20.000 πολίτες, οι οποίοι μέσω διαδικτύου, ακολούθησαν το παράδειγμα των "Αγανακτισμένων" Ισπανών, κρατώντας...

πανό με χαρακτηριστικά συνθήματα, όπως "Έχουμε ξυπνήσει - τι ώρα είναι;- ώρα να φύγουν" και "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία".
Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις. Οι κινητοποιήσεις ήρθαν και σε απάντηση στα συνθήματα των άλλων «αγανακτισμένων» της Ισπανίας, που πρόσφατα διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα «Σιγά, να μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

"Ο καιρός θα δείξει αν το κίνημα των αγανακτισμένων θα σχηματοποιηθεί προβάλλοντας και πιο συγκεκριμένα αιτήματα ενώ κομβικό ρόλο θα παίξει και η ανάδειξη ή μη ενός ηγετικού πυρήνα στις προσεχείς διαδηλώσεις". 

Αυτό τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος της σχολής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και επικοινωνίας του Πάντειου Νίκος Λέανδρος. Επεσήμανε ότι κοινός τόπος των διαδηλωτών είναι η αγανάκτηση λόγω της οικονομικής κρίσης και εκτίμησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων χωρίς να αποκλείει ακόμη και εκρήξεις βίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα