Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ Η ΑΓΟΡΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Καταστροφική είναι η δυσπραγία στο εμπόριο από το «στέγνωμα» της αγοράς, επισημαίνει η διοίκηση της ΕΣΕΕ, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει την κατεύθυνση της διάσωσης και της ενίσχυσης των ΜΜΕ και όχι της εξόντωσής τους. Οπως επισημαίνεται, ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά 25% την κατανάλωση καυσίμων τον Ιανουάριο, εντούτοις λόγω αυξήσεων πλήρωσε 5% περισσότερα.

--- Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Το εμπόριο καταγράφει μια «διαρκή» μείωση του τζίρου, σε συνδυασμό με την αλματώδη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Συγχρόνως, βιώνει τη μεγαλύτερη αποχώρηση χιλιάδων Μμε εμπόρων από το επάγγελμα.

Την ίδια στιγμή, η προ των πυλών λήψη νέων μέτρων και μάλιστα πριν το Πάσχα απονευρώνει τις όποιες ελπίδες, έστω και προσωρινής ανάκαμψης της αγοράς. Οι Δείκτες Κύκλου και Όγκου Εργασιών στο Λιανικό εμπόριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον μήνα Ιανουάριο επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το ελληνικό εμπόριο έχει ξεμείνει από οξυγόνο και έχει την ανάγκη από χώρο και χρόνο για να αναπνεύσει.

Η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων λιανικής το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά την περίοδο των εκπτώσεων, ήταν καταστροφική. Όπως προκύπτει, η κατακόρυφη πτώση της πορείας του τζίρου των επιχειρήσεων και του όγκου των πωλήσεων συνεχώς επιτείνεται.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα