Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΟΚ! ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Το δράμα που ζούσε εξαιτίας του πατέρα του, το 18 μηνών κοριτσάκι μαζί με τα αδέρφια του στη Χαλάστρα ήταν γνωστό από τον Αύγουστο του 2010! 






 Το Χαμόγελο του παιδιού είχε μεσολαβήσει τότε, ώστε τα ανήλικα να απομακρυνθούν μετά από καταγγελίες ότι ο πα-τέρας τα κακοποιούσε. Λίγες μέρες μετά όμως αποφασίστηκε να επιστρέψουν στο σπίτι τους επειδή ήταν αθίγγανοι και η συγκεκριμένη ομάδα δεν επιτρέπει ουσιαστικότερες παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής τους!
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ένα κοριτσάκι, μόλις 18 μηνών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σωματικά από τον ίδιο τον πα-τέρα του και κατέληξε έπειτα από τα σοβαρά τραύματα που έφερε.
2010 για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και είχαμε προβεί σε επιτόπια παρέμβαση.
Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη! Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην ΕλλάδαΤον Αύγουστο 2010 σε συνέχεια επιτόπιας παρέμβασης και κατόπιν εισαγγελικής εντολής η μικρή μαζί με τα τρία αδέρφια της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου την φροντίδα τους ανέλαβαν προσωπικό και εθελοντές του Συλλόγου. Ωστόσο, κατόπιν του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου, τα παιδιά επέστρεψαν στο οικείο περιβάλλον τους καθώς, όπως μας ενημέρωσαν, οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν επιτρέπει ουσιαστικότερη παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους αφού πρόκειται για αθίγγανους!



2010 λάβαμε εκ νέου καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και την είχαμε διαβιβάσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές.


πόσα ακόμη παιδιά βιώνουν καθημερινά την κακοποίηση παρά τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες, όπως φαίνεται, αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα.

 www.psema.gr
Δε μπορούμε πλέον παρά να αναρωτηθούμε
Τον Οκτώβριο του


Τον Αύγουστο του

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα