Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Επιμένει ο Ραγκούσης και επικαλείται την... ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ

Θυμούνται και... χαίρονται. Υπέρ της μονιμότητας μόνο των άξιων δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", κάνει λόγο για συνταγματική αναθεώρηση το 2014, κατά την οποία θα προταθεί κατοχύρωση της αντικειμενικής αξιολόγησης και σύνδεση της μονιμότητας με την αξία". (Ερώτηση κρίσεως: Ποιοί είναι οι άξιοι;)  

Προσθέτει δε, ότι με το νέο πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο "όσοι υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα θα χάνουν πραγματικά άμεσα τη μονιμότητα γιατί η ποινή της απόλυσης θα τους επιβάλεται αμέσως". 

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το κυριαρχικό δικαίωμα στη δημόσια περιουσία, ενώ ζητά περικοπές στην υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση.

Όσον αφορά στη συναίνεση, δηλώνει ότι "είναι εθνική υποχρέωση" για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ τονίζει ότι η χώρα "ούτε αντέχει, ούτε χρειάζεται εκλογές". 

Ερώτησεις κρίσεως: α) Αν δεν υπήρχε το μνημόνιο και οι πιέσεις για απολύσεις στο δημόσιο, θα μιλούσε κανείς για αξιοκρατία; β) Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπάρχει και το βαθύ δημόσιο κράτος (στενός δημόσιος τομέας). Εκεί γιατί δεν θα εφαρμοστεί ο... "εξυγιαντικός κανόνας" γιατί είναι όλοι άξιοι; γ) Η βίαιη "εξυγίανση" (βλέπε απολύσεις 150.000 ανθρώπων κατά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας) θα στερήσει αυτόματα από την αγορά τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών. Αυτό πόσο θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία; 

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα