Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Προ των Πυλών η ίδρυση Γραφείων Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! Προ των Πυλών η ίδρυση Γραφείων Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ακούγεται ως μακάβριο αστείο ότι οι νέοι Έλληνες επιστήμονες αλλά και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό
αναζητούν πλέον την τύχη τους στις αγορές του εξωτερικού, μέσα από κάθε είδους εταιρικές ανακοινώσεις, διευθύνσεις φορέων και προσωπικές γνωριμίες.
Γράφει ο "Kοινός Nους"

 Δεν είναι όμως καθόλου μακράν της σημερινής πραγματικότητας η διαπίστωση ότι η ζήτηση εργασίας πλεονάζει σε όλους τους επιμέρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με αύξουσα σχέση αντιστρόφως ανάλογη των μέτρων που λαμβάνονται για την εξυγίανσή της.
Στον κατάλογο των χωρών που υποδέχονται ήδη πτυχιούχους αλλά και τεχνικό προσωπικό, προηγούνται η  Αγγλία και η Αυστραλία, ενώ ακολουθούν η Σουηδία, το Βέλγιο και οι Η.Π.Α.

Τι άλλο όμως μπορεί να σημαίνει, η ρήση  ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να επιστρέψει στα προ της δεκαετίας του '70 επίπεδα. Μήπως πίσω από την συρρίκνωση του δημοσίου χρέους θέτουν ξεκάθαρα ότι θα αρχίσει πάλι η μετανάστευση του πλέον δυναμικού στοιχείου της κοινωνίας μας.

Ας θυμηθούμε, πολύ ήρεμα, ότι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρώτης εικοσαετίας μετά τον πόλεμο, στην κατεστραμμένη Ελλάδα,  ήταν το πλεονάζων εργατικό δυναμικό, που ασφυκτιώντας μέσα στον ελληνικό χώρο έβρισκε διέξοδο στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Αμερικής.
Παράλληλα η νεανική επιχειρηματικότητα  αναζητούσε τις ευκαιρίες που παρουσιαζόταν στις ακτές της δυτικής κυρίως Αφρικής.

Σε εκείνη την γεμάτη ελπίδες εποχή ανεπτύχθησαν τα Γραφεία Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώθηκαν σε συνεργασία με τις χώρες υποδοχής, προκειμένου να γίνει μια περισσότερο ορθολογική κατανομή του μεταναστευτικού ρεύματος.     
Ήδη  με τις συνθήκες που διαγράφονται στην ελληνική κοινωνία και τον κατήφορο της ανάπτυξης στην Ελλάδα, γίνονται σκέψεις για την αξιοποίηση των ευκαιριών σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες νέες χώρες, όπως η Κίνα, όπου η εγκατάσταση για εργασία απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις.

Μετά λοιπόν τα Γραφεία Συμβούλων Στελεχών, έρχονται τα Οργάνωσης Μετανάστευσης Στελεχών και εύρεσης εργασίας, όπου υπάρχει ανάπτυξη.
Αυτό όμως σημαίνει αιμορραγία δυσβάστακτη για το μέλλον της ανάπτυξης. Εκτός αν το ζητούμενο και πάλι είναι τα μεταναστευτικά εμβάσματα.

Ετικέτες

2 σχόλια:

Τη 7 Απριλίου 2011 στις 1:36 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ime idi sto perou edo ke 1 mina ke prospatho na ksekiniso pali apo to 0 ime 42 xronon.efxaristo.

 
Τη 8 Απριλίου 2011 στις 3:03 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

file moy, tin kaliteri doyleia ekanes. se l;igo kairo ki emeis tha figoyme. Na meinoyn monoi toys aytoi poy ta fagane kai na fagothoyn metaxi toys...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα