ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΡΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Έλα, σιγά- σιγά να ετοιμαζόμαστε…. Οι μέρες για το Άγιο Πάσχα πλησιάζουν και καλό είναι να πάρουμε μία πρώτη…γεύση από το τι θα συναντήσουμε στην αγορά γύρω από τα είδη που πρέπει να αποτελέσουν το πασχαλινό μας τραπέζι. Αλήθεια, θα είναι φθηνότερο ή ακριβότερο φέτος ;
Να ξεκινήσουμε μαλακά, πρώτα από τα καλά. Φθηνότερα κατά 2,66% ,κατά μέσο όρο πάντα , σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται τα κρέατα και κατά 4,79% τα λαχανικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ. Από κει και πέρα, οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα, αναφέρουν ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανία κλπ) φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή τους –σχεδόν στο σύνολό της από την Τουρκία – και μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολύ υψηλέςτιμές.
Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό για το αρνί κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό για το αρνί κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
www.psema.gr
Ετικέτες ΕΛΛΑΔΑ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα