Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Έρχεται το νέο νομοσχέδιο-φωτιά του Υπουργείου Οικονομικών.   Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011, θα συμπεριλαμβάνονται στο «πλάνο δράσης» της Κυβέρνησης που θα κατατεθεί-όπως όλα δείχνουν-ι- στις 15 Απριλίου στη Βουλή.






    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν "αυτόματα", αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

    Να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα, συνέστησε ο πρωθυπουργός στα μέλη της κυβέρνησης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, " όλοι μας το τελευταίο-ειδικά- χρονικό διάστημα είναι σαν να συμμετέχουμε και να τρέχουμε σε μαραθώνιο".

    Ο ίδιος, όπως τόνισε, είναι οπλισμένος και με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους υπουργούς και υφυπουργούς να κάνουν το ίδιο αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουν στους πολίτες.

    Νωρίτερα, στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε, ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη η οποία αφορούσε κατά κύριο λόγο θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Την δημιουργία πάρκου έκτασης 760 στρεμμάτων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το κλειστό του τάε κβο ντο, προβλέπει το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που παρουσίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο.
 Πηγή:ana-mpa.gr





www.psema.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα