Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα πρώτα κατασχετήρια για τα χρέη της εφορίας έφτασαν χτες στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.



 otanews


Τα ειδοποιητήρια αφορούν σε προσημειώσεις δημοτικών ακινήτων έναντι των βεβαιωμένων οφειλών ύψους 7,15 εκ. ευρώ προς την εφορία, ποσό που με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις εκτοξεύτηκε στα 24 εκ. ευρώ.

Οι οφειλές προέκυψαν από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, που, όπως αποδείχτηκε, δεν αφορούσε μόνο στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στην εφορία.

Το χρέος, όμως, προς τις οικονομικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς από τους ελέγχους της νέας δημοτικής αρχής διαπιστώθηκε ότι ο δήμος επί σειρά ετών δεν κατέβαλε ΦΠΑ για υπηρεσίες, όπως τα δημοτικά γυμναστήρια και ωδεία, ενώ και στην κοινωφελή επιχείρηση δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις ΦΠΑ ύψους 80.000 ευρώ.

Τα νέα κατασχετήρια ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη καταθέσει απλήρωτοι εργολήπτες, καθώς και μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου, στους οποίους επιδικάστηκαν οφειλές ύψους ενός εκ. ευρώ.

Η διοίκηση του δήμου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την εφορία, προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών, ενώ διεκδικεί και τη διαγραφή των προστίμων.

Άλλωστε, οι οφειλές, παρότι υπήρχαν εδώ και χρόνια, βεβαιώθηκαν μόλις πρόσφατα, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έγινε ποτέ φορολογικός έλεγχος, με αποτέλεσμα ο δήμος να παίρνει φορολογική ενημερότητα.

πηγή:
www.psema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα