Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα "Casus belli, ΑΟΖ, Τοποστρατηγική"

Διάλεξη με θέμα «Casus belli, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), Τοποστρατηγική» θα δώσει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ο Νίκος Λυγερός στη Θεσσαλονίκη. Η διάλεξη θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 7 το απόγευμα, με τη διοργάνωση της Πολυτεχνικής Σχολής.
Ο κ. Λυγερός εντάσσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο χώρο της τοποστρατηγικής, που αποτελεί συνδυασμό της στρατηγικής με την τοπολογία. Βασικά εργαλεία στην ανάλυσή του αποτελούν τα διαγράμματα Voronoi και η τριγωνοποίηση Delaunay, που αντιπροσωπεύουν το νέο θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας της μέσης γραμμής.
Η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει την εκδήλωση αυτή στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα και σημαντικότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στον ελληνικό λαό, αλλά και να δώσει, επιπλέον, το στίγμα της ως πανεπιστημιακός χώρος σ’ έναν  τομέα που έχει ανάγκη από δημιουργική φαντασία και καινοτόμες ιδέες, για να εξασφαλίσει αντικειμενικά αποτελέσματα πάνω στα οποία θα μπορέσει να βασιστεί και η διπλωματία μας για να ενισχύσει τις εθνικές μας θέσεις ακόμα και σε μία κατάσταση κρίσης.

www.psema.gr - Πηγή: Δελτίο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα