Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Έναν από τους έξι υποψήφιους για το "καλλικρατικό" θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσης», καλούνται να επιλέξουν σήμερα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά τη συνεδρίαση του σώματος. Πάντως η εκλογή κατά τη σημερινή συνεδρίαση θεωρείται μάλλον απίθανη, καθώς αυτός που θα εκλεγεί πρέπει να συγκεντρώνει την προτίμηση των 2/3 των μελών του σώματος... 
(άρα χρειάζονται 33 ψήφοι και δεν αρκούν -μόνο- οι 30 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης για την εκλογή). Οι έξι υποψήφιοι που κλήθηκαν το μεσημέρι πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε διαπαραταξιακή ακρόαση ενώπιον των επικεφαλής των παρατάξεων είναι ΚΑΙ που επιζητούν την εκλογή τους σε αυτό το τιμητικό αξίωμα (και όχι μόνο, καθώς η θέση είναι έμμισθη και όχι πενιχρά) είναι οι:


1. Ο Κώστας Παπαθεοδώρου, αρχιτέκτονας, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, διετέλεσε αντιδήμαρχος επί Μαναβή, ενώ παράλληλα ήταν και υποψήφιος της Πρωτοβουλίας στις εκλογές.

2. Ο Νικόλαος Καρακώστας είναι συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
(είναι ο συνταξιούχος, που προσφέρθηκε εθελοντικά να επιστρέψει στη δουλειά του κι έκανε τον σχετικό ντόρο. δείτε το θέμα εδώ)

3. Ο Χαράλαμπος Τσιρκινίδης είναι Υποστράτηγος ε.α. συγγραφέας νομικός και ιστορικός, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Παπαθεμελή.

4. Θόδωρος Κουτρούκης, επ. καθηγητής πανεπιστημίου Αιγαίου,
5. Βενετία Μυρώνη-Κούλαλη, δικηγόρος, και ο
6. Διονύσιος Δήμου, δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τους "καλλικρατικούς δήμους" ο Συμπαραστάτης θα είναι ο άμεσος εκπρόσωπος των πολιτών στο δημαρχείο. Θα δέχεται τις καταγγελίες των δημοτών και θα είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους ενδιαφερόμενους, ενώ θα έχει πλήρη πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ολοκληρώνει το έργο το

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα