Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...

Ενώ ορισμένοι κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλύσουν την χώρα, άλλοι πάλι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την φήμη, τον πολιτισμό, την ιστορία, το χρώμα της.

Κορυφαίοι δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ της Γαλλίας, συνοδευόμενοι από την Έφορο, τη Διευθύντρια Επικοινωνίας και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου Λούβρου επισκέφθηκαν την πόλη των Σταγείρων, στο πλαίσιο της περιήγησής τους «Στους Δρόμους του Μεγαλέξανδρου».

Η περιήγηση στη γενέτειρα του Αριστοτέλη (δάσκαλος του Μεγαλέξανδρου) συνοδεύθηκε από επαγγελματική ξενάγηση, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να απορροφήσουν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την ιστορική διαδρομή της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Χρήστος Πάχτας παρουσίασε την προοπτική ανάπτυξης που προσφέρει η εν λόγω ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο το παρελθόν «δένει» με το παρόν και το μέλλον.
Οι δημοσιογράφοι στην συνέχεια πήραν μέρος στον παράπλου του Αγίου Όρους, δεδομένου ότι η αρχαία Ουρανούπολη, που ιδρύθηκε από τη μακεδονική δυναστεία, είναι θαμμένη στον ομώνυμο κόλπο και αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της σπουδαίας τοπικής ιστορίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας και στο διευθυντή του κ. Θεόδωρο Χαρτοματσίδη, ο οποίος προχώρησε σε στρατηγικό σχεδιασμό αξιοποίησης της έκθεσης ευρημάτων της περιοχής, με τίτλο «Au royaume d’ Alexandre le Grand», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Napoleon του Μουσείου Λούβρου από τις 13 Οκτωβρίου 2011 μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2012.

www.psema.gr
παρουσίαση θέματος:
Βουτσικάκη Όλγα

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα